Hur du hittar egentid när du har småbarn

Som förälder med små barn kan det vara en riktig utmaning att hitta tid för sig själv och varandra. Ni ska jobba, städa, laga mat, hämta och lämna barnen på skolan, tillsammans med massvis med andra uppgifter.

Men att hitta tid för egenvård och utöva sina egna intressen är avgörande för din mentala och fysiska hälsa och kan i slutändan göra dig till en ännu bättre förälder. Därmed är det viktigt att du skapar tid för dig själv, eller tillsammans med din partner.

På så sätt kan ni mysa, se på filmer eller ta långa promenader i skogen, eller spela casinospel online om ni föredrar det. Om ni väljer det sista alternativet är det viktigt att n samtidigt som ni har en rolig stund även spelar ansvarsfullt.

5 saker att tänka på för att skapa egentid

Nedan är viktiga exempel:

Prioritera och delegera uppgifter

Gör en lista över alla uppgifter du behöver slutföra och prioritera dem baserat på brådska och vikt. Fokusera på att slutföra de mest angelägna uppgifterna först och delegera uppgifter till din partner eller andra familjemedlemmar om möjligt. Var inte rädd för att be om hjälp vid behov, eftersom det är viktigt att dela på arbetsbördan och inte känna att du måste göra allt på egen hand.

Skapa ett schema

Att skapa ett schema kan hjälpa dig att hantera din tid mer effektivt och se till att du har tid för egenvård och utöva dina intressen. Blockera specifika tider på dagen för uppgifter som träning, läsning eller fritidsintressen. Håll dig till ditt schema så mycket som möjligt, men var flexibel och anpassa det efter behov för att tillgodose oväntade händelser.

Vakna tidigt eller stanna upp sent

Att vakna tidigt eller vara uppe sent kan vara ett bra sätt att hitta oavbruten tid för sig själv. Använd den här tiden till att träna, meditera eller utöva en hobby. Även 30 minuter extra om dagen kan göra stor skillnad för hur du mår och ditt allmänna välbefinnande.

Multitaska när det är möjligt

Multitasking kan vara ett bra sätt att maximera din tid. Du kan till exempel lyssna på en ljudbok medan du viker tvätt eller tränar medan dina barn sover. Var kreativ och hitta sätt att kombinera uppgifter så att du kan få ut det mesta av din tid.

Dra nytta av tekniken

Teknik kan vara ett bra verktyg för att hjälpa dig att hantera din tid mer effektivt. Använd appar som Google Kalender för att boka möten och ställa in påminnelser, eller appar som Headspace för guidad meditation. Du kan också använda appar för måltidsplanering för att spara tid på måltidsplanering och matinköp.

Se över dina behov och kontrollera om det finns appar eller tjänster som kan hjälpa dig att automatisera en del av processen.

Inlägg skapade 8

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.