Vilka tv-program är bäst i SVT Barn tablån? Min familjs bästa tips!

SVT Barn har ett stort utbud av tv-program, serier och underhållning som kan få mina barn att fastna framför sina skärmar i all oändlighet. Vissa gånger älskar man det, men andra gånger är man inte lika glad i att timmarna försvinner bort framför skärmarna. Men jag tycker att SVT Barns tablå har flera guldkorn som faktiskt kan underlätta livet som förälder. 

Kanske ska vi skicka ett stort tack till Barnkanalen på SVT allra först? SVT Barns tablå är fullproppad med program hela dagarna och om jag ska vara helt ärlig har det räddat mig i trängda familjesituationer många gånger. 

Pastavattnet kokar över på spisen, det yngsta barnet gråter och det äldsta barnet står och rycker en i byxbenet. Då är det skönt att kunna sätta på Charlie och Lola, Bolibompaklubben eller Greta Gris på en padda, mobil eller tv. Det skapar ändå någon form av lugn. 

SVT Barn-tablån är faktiskt hur bra som helst. Tidig sändningsstart redan 05:00 om barnen har haft en riktigt dålig natt och bra program för de lite äldre barnen senare på kvällen om de vill sitta uppe i tv-soffan med oss andra. Ett program som Lassemajas Detektivbyrå kan faktiskt hela familjen njuta av. 

Men låt mig bli lite mer specifik. Här är tv-programmen som min familj vill rekommendera lite extra från SVT Barn tablån? Kom ihåg att man kan följa de allra flesta programmen på SVT Play också, men det är faktiskt mysigt att försöka passa tiderna i SVT Barns tablå tillsammans. 

Pingu 

Varje lördag klockan 18:25 brukar hela familjen sätta sig i tv-soffan för att titta på fem minuter Pingu. Det är ett program som barnen älskar och som ger oss vuxna en liten flashback. Det första avsnittet sändes tydligen redan 1986 så det är inte konstigt att det är många som kommer ihåg pingvinen. 

Pingu är det tv-program i SVT Barns tablå som vi tittar på allra oftast allihop. 

Greta Gris 

Om du har morgonpigga barn är Greta Gris ett mysigt sätt att starta dagen. Det är kanske inte de vuxnas favoritprogram, men hela familjen i Greta Gris har en förmåga att trollbinda mitt yngsta barn och få morgonbestyren att gå betydligt lättare. SVT Barns tablå är fullt av bra program på morgonkvisten, men min familjs personliga favorit är utan tvekan Greta Gris. 

Tack och lov går det att se programmet på SVT Play också de dagar som barnen sover lite längre än 06:00 som är ordinarie sändningsstart. 

Lilla Aktuellt 

Lilla Aktuellt är också en riktig klassiker som finns i SVT Barn-tablån och som sänds på kvällarna. Det är ett program för de lite äldre barnen, men i vår familj har vi märkt att det är ett bra sätt att introducera barnen för svåra ämnen och sådant som lätt kommer upp på förskolan eller skolgården. 

Det har faktiskt blivit enklare att prata om stora nyhetshändelser både i Sverige och världen efter att barnen fått som rutin att följa Lilla Aktuellt. Det är också ett program som visar att den tablå som SVT Barn erbjuder är väldigt bred. 

Inlägg skapade 7

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.