Pyssel

Pysseltips för leksak: Gör egna magneter med ditt barn!

Älskar du också att pyssla med dina barn? I vår familj är pyssel en stor del av helgmyset. Ett roligt tips vi har kommit på är att göra egna magneter med barnen. Magneter är både en leksak och går att använda på kylskåpet i ett mer praktiskt syfte. Kanske är det därför mina barn älskar att tillverka magneter, eftersom det är saker som används om och om igen. 

Vår familj är en riktig liten pysselfamilj. Det är det allra bästa sättet att samla hela familjen, om det inte är i tv-soffan vill säga. Men det som är så bra med pyssel är att det går att anpassa till alla åldrar. Du kan göra egna små gubbar av toarullar eller egna magneter med dina barn. Vad som är lämpligt får åldern avgöra!

Nu tänkte jag tipsa om att göra just egna magneter med barnen. Så vad ska man tänka på för att ett barn ska kunna göra en egen magnet? Magneter kan vara en leksak och användas till mycket annat, så det är något som mina barn alltid tyckt det varit roligt att skapa. 

H2: Detta behövs för att göra egna magneter med barnen: 

  • Magnettejp (finns att köpa på Biltema/Panduro Hobby osv) 
  • En bit kartong eller liknande material 
  • Linjal eller något att mäta med 
  • Sax

Därefter är det enkelt att sätta ihop era magneter. Faktum är att barnen förmodligen klarar att göra sina egna magneter. 

  1. Klipp ut en bit kartong och sätt magnettejp på baksidan. Se till att mäta med linjalen så att du inte klipper för lite eller för mycket magnettejp. Min rekommendation är att ha mycket magnettejp för att era magneter ska fästa på kylskåpet eller på annan magnetyta.
  2. Tänk på att inte snåla med magnettejpen när du gör magneter. Det sämsta är magneter som inte fastnar. 
  3. Använd limmet för att fästa magnettejpen extra hårt. Det ger både en bättre effekt och gör det säkrare! 

Det är enkelt och roligt att göra magneter med dina barn, eller om du är en pysslig person som vill göra det själv. Barnen behöver nog vara lite äldre för att kunna göra det själva, men det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra till magneter. 

Mina barn har gjort magneter av en leksak, som till exempel byggklossar, som nu sitter över hela kylskåpet. Det är kanske inte så snyggt, men det är i alla fall kreativt. 

Inlägg skapade 7

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.