Ordlig fusk – mina bästa knep

Som ni säkert märkt, åtminstone om ni läser här inne hos mig ofta, så gillar jag spel. Det är skönt att slappna av med lite spel på mobilen eller datorn när tillfälle ges. Ordlig är spelet Wordle men på svenska. Jag föredrar att spela på svenska när det kommer till ordspel eftersom det är mitt modersmål. Eftersom jag är en person som gillar att vinna är det helt enkelt det lättaste sättet.

När jag var liten var det strängt förbjudet att fuska i spel. Vann du genom att fuska så vann du inte på riktigt. Det är någonting jag inte lever efter längre nu som vuxen. Jag behöver få den där kicken av att vinna. En fördel är att det finns en hel del Ordlig fusk att använda sig av. Jag har ju tidigare skrivit om Wordfeud fusk och du brukar kunna använda samma även till Ordlig.

Bra Ordlig fusk

Jag gillar att använda olika nätsidor för att fuska. Du behöver ju inte heller välja ordet som ger mest poäng utan du kan bara söka inspiration. Det beror helt enkelt på om du är en vinnarskalle eller inte. En sida jag brukar använda mig av är Kjell Ericsons sida på Haxx.se. Där går det bra att fylla i bokstäver och om en viss bokstav måste vara först eller sist. I just spelet Ordlig ska ordet alltid vara i sin grundform, och på Kjell Ericsons sida kan du välja att visa ord med böjningar eller inte. Det gör det hela så mycket enklare.

Kryssakuten är en annan sida där du kan fylla i bokstäver och välja hur många bokstäver orden ska ha för att sedan få upp en lista på ord. Sajten är enkel att förstå och har hjälpt mig många gånger när jag spelar. Detsamma gäller för sidan Fuska.nu. Där kan du välja vilken typ av spel du spelar för att få fram ett passande fusk.

Fördelar med Ordlig fusk

Den största fördelen med Ordlig fusk är förstås att det ger dig goda möjligheter att vinna. Att vinna är roligt, det spelar nog ingen roll vem du frågar så kommer de hålla med om det. Men det finns faktiskt andra fördelar än att just vinna. Du får nämligen ett bättre ordförråd också. Om du stöter på ord som du inte vet betydelsen på kan du söka upp den. Då får du ett bra ordförråd samtidigt som du kan stoltsera med en massa vinster i spelet.

Inlägg skapade 8

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.