rabbel

Rabbel

Jag har alltid tyckt om att lösa korsord och spela olika typer av ordspel. Gissa då hur glad jag blev när jag hittade Rabbel! Rabbel är ett dagligt ordspel som man spelar online och jag är redan helt fast. Spelet är perfekt för mig som både älskar att utmana mig själv samtidigt som jag lär mig nya ord och på så sätt utvecklar mitt ordförråd. Det som är så bra med Rabbel är att det kommer nya ord och utmaningar varje dag! Spelet är även enkelt och kul att lära sig. 

Spelregler för Rabbel

Det är egentligen fyra regler som är viktiga att förstå och komma ihåg när du spelar Rabbel.  

  • Orden som du skapar måste vara med i SAOL. Orden ska även vara i grundform. De är inte skrivna med stora bokstäver, bindestreck eller accenter. 
  • Du bildar orden genom att ansluta de avgränsade bokstäverna till varandra. Detta gör du genom att trycka på den första bokstaven och sedan föra musen över bokstäverna du vill göra till ett ord. 
  • Kom ihåg att du bara kan använda varje bokstav en gång per ord.
  • Ett ord ska alltid innehålla minst tre bokstäver. Men kom ihåg att längre ord ger fler poäng!

Någonting som jag tycker är roligt är Rabbels utmaningar och ledtrådar. Just utmaningarna får mig att vilja klara hela ordpusslet på en gång! Jag ska förklara hur utmaningarna och ledtrådarna kan se ut. 

Till vänster om Rabbel spelplanen finns dagens utmaningar. Utmaningarna handlar om att nå ett visst antal poäng, den första utmaningen kan vara att nå 43 poäng medan den andra utmaningen kan vara att nå 86 poäng. När man har nått den första utmaningens poäng får man en ledtråd! Ledtråden är en siffra i hörnet av varje bokstav. Siffran visar hur många ord det finns kvar på spelplanen som börjar med just den bokstaven. Om det inte finns en siffra i hörnet av någon bokstav så betyder det att det inte finns ord kvar som börjar med den bokstaven. Om en bokstav är helt grå så betyder det att just denna bokstav inte längre finns kvar i något ord på spelplanen. Så bra ledtrådar, eller hur!

Rabbel tips

Utöver de regler och ledtrådar som finns i Rabbel så har jag även hittat lite andra funktioner som förstärkte spelupplevelsen för mig!

Högst upp till höger om spelplanen finns det en rundad pil som man kan trycka på för att rotera spelplanen. Den använder jag alltid när jag behöver se bokstäverna ur en annan vinkel, jag hittar ofta nya ord genom att trycka på den.

Till vänster om spelplanen finns det en kolumn med namnet “Hittade ord” där kan du se hur många ord som finns kvar på spelplanen och hur många ord som du har hittat. Ett ord kan ha 3,4,5,6,7, och 8 bokstäver. När du har hittat ett ord placerar Rabbel det under “längd”. Ibland vill jag se ordningen jag hittar orden istället för antalet bokstäver som ordet har, då väljer jag att kategorisera dem i “ordning”  istället. När jag ser ett ord som jag inte riktigt kan betydelsen till så trycker jag på ordet för att se betydelsen direkt i SAOL. 

Tycker du som jag att det är kul att hålla ordning på din statistik så går det även att se detta i Rabbel högst uppe till vänster. Där finns det en symbol med tre streck som visar dina prestationer när du trycker på den. Bredvid finns en ikon som ser ut som en prispall, där hittar du din statistik i form av hur många pussel du spelat samt dina vinster. 

Testa Rabbel nu för ett roligt och utmanande tidsfördriv! 

Inlägg skapade 9

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.