Halloween sminkning barn

Halloween sminkning barn

Nu är äntligen härliga oktober här! Månaden som för med sig högar av färgstarka höstlöv att hoppa i (men akta igelkottarna!), läslov och – inte minst – halloween. Högtiden infaller som alltid den 31 oktober, vilket i år är en torsdag. Det är också en dag som sätter press på alla föräldrar därute att hitta på skojiga kostymer och sminkningar till barnen.

Idag tänkte jag därför ge er några enkla och roliga tips på det senare. Allt för att underlätta en smula för de mammor och pappor som det redan börjat tjatas på inför årets halloween. Sminkningen är trots allt det som kan vara klurigast och ta längst tid. Men frukta inte – nedan lovas tonvis med inspiration för att på bästa sätt lyckas med barnens sminkning inför halloween. Tänk på att det inte finns några rätt eller fel – endast fantasin sätter gränserna!

Så går du tillväga med några olika sminkningar till barnens halloween:

1.      Tursam nyckelpiga

Halloween-sminkningar behöver inte alltid vara av den läskiga sorten. Kanske vill ditt barn i stället vara en lyckobringande nyckelpiga. Det enda som behövs är en uppsättning sminkpennor i olika färger. Läs vidare för att se hur du lyckas med sminkningen steg för steg.

Det sitter (inte) i håret

Applicera lite hårgel på en fintandad kam och stryk bort håret från ansiktet. Gör eventuellt en uppsättning i nacken i form av en knut eller hästsvans. Det viktigaste på halloween är att låta sminkningen ta plats.

Fokus på ansiktsmålningen

Ta den svarta sminkpennan och måla ett snirkligt ”v” mellan barnets ögonbryn. Med den röda pennan utgår du från roten av ”v:et” och målar en cirkel över respektive ansiktshalva. Cirkeln ska täcka ögonlock och kind. Sedan fyller du i cirkeln med rött. Var varsam när du målar nära barnets öga! Halloween ska vara glatt och roligt.

Byt tillbaka till den svarta pennan och måla stora prickar i de röda fälten. Gör två streck från vardera öga i uppåtgående riktning. Strecken ska efterlikna små vingar.

Läppar i valfri kulör

Här är det valfritt att välja mellan den röda och den svarta pennan. Eller kanske vill ditt barn använda en helt annan färg, vilket naturligtvis fungerar precis lika bra!

2.      Cool katt

En cool katt med tuff – men bra! – attityd vill väl alla vara. Förvandla ditt barn till häxans bästa vän på ett kick. Det här är en sminkning som tar minimalt med tid när det vankas tid för barnens halloween-firande. Mer tid över att ha roligt!

Accessoarerna

Ett diadem med kattöron fixar looken på två sekunder. Har du inte det, separera barnets hår i två sektioner och fäst i snoddar uppe på huvudet. Fungerar lika bra för både långt och kort hår. Avsluta med glitterspray för extra flärd.

Enkel och snabb halloween-sminkning

Använd sminkpennor eller vanligt smink. Med puderrouge och lite kajalpenna kommer du långt. Börja med att pudra rikligt med klarrosa puder i området mellan näsa och mun. Med den svarta pennan målar du ett hjärta på nästippen och drar ner linjen till amorbågen. Fyll i läpparna och måla några prickar över det rosa fältet. Har du en vit penna kan du måla i små vita fläckar över de svarta.

Utgå sedan från näsan och måla ståtliga morrhår med den svarta pennan. Dra ett streck från den inre ögonvrån och fortsätt längs brynet. För en extra ”kattig” effekt kan du vara kreativ när du målar ner mot ögat och dra linjen i ett vågmönster. Lägg slutligen till två små streck från näsroten mot ögonvrån.

Ta-da!

3.      Dramatiskt skelett

Önskar ditt barn en något mer hårresande halloween, är det här sminkningen att prova. Succé utlovas!

Bas och detaljer

Börja med att applicera vit ansiktsfärg så det täcker ansiktet. Använd en sminksvamp eller pensel. Måla svarta ringar runt ögonen och fyll i dessa. Valet är fritt mellan ögonskugga eller en svart penna. Var återigen försiktig när du applicerar färg nära barnets öga. Därefter är det dags för nästippen att även den bli färglagd i svart.

Dra ett streck från örat i ungefär fyrtiofem graders vinkel mot näsan till. Vinkla därefter linjen rakt ner mot hakspetsen.

Dramatisk mun

Det kanske viktigaste för att få till den rätta – och gastkramande! – känslan för den här halloween-sminkningen är såklart munnen. Tänk att du ska måla den ungefär som taggtråd. Ett vågrätt streck målas tvärsöver munnen och fortsätter en bit mot öronen. Sedan följs de upp av små vertikala streck genom sagd linje.

Vips så är ditt barn med denna sminkning förvandlat till halloweens mittpunkt!

4.      Lysande pumpa

Vad är oktober om inte pumpans månad! Och vad vore halloween utan pumpor? För att klara den här sminkningen alldeles galant behövs orange och grön ansiktsfärg. Men se upp så inte ditt barn smälter in helt bland alla färgsprakande höstlöv!

Färggrann ansiktssminkning

Ta vid genom att dra en cirkel runt barnets ansikte. Linjen över pannan ska likna den övre delen av ett hjärta. Lämna här några centimeter omålat för att sedan få plats med pumpastjälken. Använd återigen en sminksvamp eller pensel för att applicera orange ansiktsfärg innanför den svarta konturen. Med svart skugga eller penna målar du därefter två trianglar runt ögonen och på nästippen. Runt munnen drar du en linje i form av en lång “pusselbit” och fyller sedan i.

Detaljer gör looken

Som grädden på moset, addera slutligen pumpans gröna stjälk. Denna målas över ”hjärtat” i pannan, antingen med pigmenterad ögonskugga eller en sminkpenna.

Simsalabim!

Några avslutande tips och tricks för att få till barnens sminkning extra bra den här halloween:

1.    Se till att använda hudvänliga produkter som inte irriterar barnens känsliga hy.

2.    Prova sminkningen innan! Övning ger som bekant färdighet. När halloween väl stundas kan alla bara fokusera på att roa sig – och skrämmas. Bus eller godis!

3.    Se till att ha bra produkter hemma att tvätta bort sminkningen med när halloween är färdigfirat. Börja med ett milt micellärvatten och använd sedan lämpliga hudvårdsprodukter anpassade för barn.

4.    Sist men inte minns – ha skoj! Det gör ingenting om barnens sminkning inte sitter perfekt på själva halloween. De kommer vara lika glada ändå när de springer omkring sminkade till pumpor och skelett!   

Glad halloween från mig till er!

Inlägg skapade 7

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.